Wie ben ik

Ik ben Alinda Niemarkt en getrouwd met Ronald.

Samen hebben wij 4 kinderen.

 

Ik sta in tussen al zo'n 10 jaar voor de klas. Het boeit mij enorm hoe kinderen tot leren komen en hoe dit proces verloopt.

Ik heb zowel in het speciaal basisonderwijs als het reguliere basisonderwijs gewerkt, hierdoor heb ik al veel ervaring op gedaan.

Ik heb een zwak voor kinderen waarbij het leren allemaal niet zo vanzelfsprekend gaat. Hier heb ik al verschillende cursussen en opleidingen voor gevolgd. Waaronder de opleiding van het INPP, dit staat voor Institute for Neuro-Physiological Psychology. Oftewel Fysiologische Neuro Psychologie.

 

De INPP-methode gaat uit van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door onvolgroeide reflexen. Door de juiste oefeningen uit te voeren, kunnen deze reflexen zich alsnog ontwikkelen, waardoor de problemen afnemen en/of zelfs geheel verdwijnen. Medicijnen zijn hier niet nodig.

 

Bij de INPP methode kijken we naar de oorzaken achter het leerprobleem en trachten deze aan te pakken door een bewegingsprogramma. De INPP reflexintegratie therapie dient dagelijks te worden uitgevoerd thuis, onder begeleiding van de ouder(s). Het bestaat uit hele eenvoudige en herhaalde oefeningen.

Copyright © www.praktijkyes.nl